De praktijk van Ellen Vrins bestaat uit klassieke homeopathie, quantum biofeedback bioresonantie en voetreflexologie.

praktijk ellen vrinsOm een goed totaalbeeld te krijgen van de persoon, wordt in het eerste consult een anamnese afgenomen. Allerlei vragen worden gesteld over iemands leven tot nu toe, wat betreft ziekte(n), klachten, eet- en slaappatroon, karakter, gewoontes, voorkeuren, angsten, dromen etc. Alles is specifiek voor die persoon en daarom belangrijk. Dit kan ruim anderhalf uur in beslag nemen.

Met deze gegevens wordt een homeopathisch middel gezocht. Als de symptomen die bij het geneesmiddel horen sterk overeenkomen met de symptomen van de persoon, dan kan dit middel een enorme ondersteuning zijn en verbetering of genezing bewerkstelligen.

Afhankelijk van de lichamelijke en emotionele conditie krijgt iemand het gekozen geneesmiddel dan in een vorm en dosering die bij de persoon past. Het is dus een individuele benadering. Bij het middel wordt een gebruiksaanwijzing geleverd. Daarop staan ook de tijden waarop gebeld kan worden in het geval van vragen.

Wat te verwachten?

Soms kunnen homepatische middelen een beginverergering geven en kunnen oude klachten terugkomen. Dit kan een genezingsreactie zijn, een teken dat het middel werkt. Deze reacties kunnen onderliggende processen zichtbaar maken. Zo krijgt iemand meer inzicht in het functioneren van het lichaam en de geest, met de mogelijkheid om te veranderen.

Verergering hoeft niet plaats te vinden, en uiteraard wordt voor heel gevoelige of zieke personen de dosis zo aangepast dat verergering niet of nauwelijks optreedt. Het kan ook zijn dat bij een cliënt het middel ogenschijnlijk niks doet, terwijl het wel het juiste middel is, wat misschien op een later tijdstip zal blijken.

Voor wie?

In principe voor alle volwassenen en kinderen met acute, chronische, lichamelijke, emotionele en mentale klachten. Bij de ene persoon zal er meer bewustwording en inzicht ontstaan, waardoor die zelf de “ziekmakende” aspecten kan verhelpen en klachten kan voorkomen. Bij de ander is er sprake van pijnverlichting of van verdwijnen van verstorende symptomen.

De homeopathische geneesmiddelen kunnen worden ingezet bij uitputting, depressiviteit, diverse ontstekingen, allergieën, concentratiestoornissen, ADHD, slaapproblemen, incontinentie, reumatische aandoeningen, klachten met betrekking tot luchtwegen, spijsvertering, huidproblemen etc.

Aan huis

Indien iemand niet in staat is om naar mijn praktijk te komen, dan kom ik ook aan huis. Bel voor overleg.