Voetreflexologie laat zien dat voetreflexologie ellen_vrins_natuurgeneeskunde 08Iedere voet anders is en een eigen verhaal heeft. Aan de voeten valt heel wat af te lezen: Elk lichaamsdeel correspondeert met een deel van de voet.

Diagnose

Zowel de vorm, bouw, stand, kleur van de voet en van de tenen afzonderlijk als de spierspanning, structuur, temperatuur, vochtigheidsgraad etc. vertellen ons iets over de gezondheid en vitaliteit van iemand. Door de voeten goed waar te nemen en af te tasten kunnen eventuele verstoringen in het lichaam opgespoord worden.

Werking

Door met de duim lichtere of sterkere druk te geven op de verschillende reflexgebieden op de voet, kan:

  • het bloed beter gaan circuleren;
  • een betere werking van klieren en organen plaatsvinden doordat energieblokkades worden opgeheven;
  • een intensieve ontspanning ontstaan.

Voetreflexologie kan zodoende verlichting geven bij vele aandoeningen en bepaalde symptomen zelfs opheffen. Uiteraard kan definitieve genezing pas plaatsvinden als de oorzaak van de aandoening gevonden en aangepakt kan worden; waarom en waardoor een bepaald lichaamsdeel verstoord geraakt is. Dit kan ook een onderdeel van de behandeling zijn.

Voor wie?

Voetreflexologie kan preventief en bij praktisch alle acute en chronische klachten voor jong en oud toegepast worden. Het wordt veel toegepast bij stress, allerlei ontstekingen, allergie├źn, migraine, rug-, schouder- en nekklachten, reumatische aandoeningen, burn-out, hormonale klachten, (chronische) vermoeidheid, depressiviteit, menstruatieklachten, concentratiestoornissen, slaap- en gedragsstoornissen bij kinderen.

Bij kinderwens is er een speciaal hormoonkliermassage op de voet mogelijk, ter bevordering van de vruchtbaarheid.

 

ellen_vrins_natuurgeneeskunde 05