Voor een complete en holistische aanpak van genezing werd homeopathie in de jaren 1700 ontwikkeld in Duitsland. Sindsdien heeft homeopathie zich wereldwijd als een populaire geneeswijze ontwikkeld en zijn de voordelen van homeopathie onbegrensd.

In de jaren 1800 waren het vooral Amerikaanse artsen die homeopathie uitvoerden. Helaas werden zij verdrongen door de groeiende medische ontwikkelingen. Gelukkig is de belangstelling en toepassing van homeopathie weer enorm toegenomen, vooral omdat mensen opnieuw op zoek zijn naar een veilige, groene, en holistisch geneeswijze, in plaats van de giftige medicijnen uit de reguliere wetenschap.

De oorsprong van homeopathie

Homeopathie betekent “behandelen de klacht met de oorzaak” om op die manier het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Om een goed beeld te krijgen, besteedt de homeopaat altijd veel tijd aan een patiënt, om op die manier alle fysieke en emotionele in kaart te brengen.

Bewuste ouders passen homeopathie vaak ook tijdens de zwangerschap toe. Ook na de geboorte blijkt homeopathie goed en veilig te werken voor de baby bij aandoeningen zoals kinderziekten, kolieken, oorontstekingen en slaapproblemen. Homeopathie pakt ook acute en chronische ziekten aan, zoals eczeem, astma, auto-immuun ziekten, en zelfs gedragsproblemen. Homeopathie heeft onbegrensde mogelijkheden en toepassingen.

7 redenen waarom je de homeopathie zou moeten proberen:

  1. Homeopathie is natuurlijk. Homeopathische middelen zijn niet vervuilend en het productieproces zijn niet belastend voor het milieu. Ook worden homeopathische middelen altijd zo klein mogelijk verpakt, want bij homeopathie is minder altijd meer.
  2. Homeopathie is veilig en niet giftig. Hoewel de remedies worden gemaakt van een energetische stof, zijn ze volledig vrij van bijwerkingen en daarom toepasbaar voor alle leeftijden en levensfasen.
  3. Homeopathie werkt samen met het eigen genezing mechanisme van het lichaam, in plaats van er tegenin. In plaats van een anti-medicatie, zoals bij alle medicijnen wel of niet op recept, werkt homeopathie op de wet van gelijken – het behandelen van de klacht met de oorzaak.
  4. Homeopathie is altijd gericht op het individu, de ene persoon zal nooit hetzelfde worden behandeld als een ander persoon. De behandelaar moet de patiënt daarvoor goed leren kennen; hij moet niet alleen luisteren maar ook begrijpen waarom hij is zoals hij is. De terug spiegeling hiervan kan een zeer verhelderende ervaring voor de patiënt zijn.
  5. Homeopathie wordt al meer dan 200 jaar toegepast en is onderbouwd met ontelbare wetenschappelijke bewijzen. Hierdoor kan de werking ervan goed worden begrepen.
  6. Je kunt homeopathie zelf leren toepassen. Het is eenvoudig te leren om remedies te gebruiken voor jezelf of je omgeving, niet alleen voor veelvoorkomende klachten maar ook voor acute en eerste hulp situaties.
  7. Homeopathie werkt zowel op het lichaam als de geest. Ziektes die veroorzaakt worden door stress en chronische ziektes kunnen met homeopathie goed behandeld worden.